Английски чрез изкуство

Английски чрез изкуство е сред разпознаваемите курсове на Американския колеж в София. Той съчетава изучаването на английски език с реализирането на вълнуващи арт проекти. Част от курса е посветена на придобиването на нови езикови умения и цели да научи най-малките деца да четат и пишат, да обогатят речника си, да подобрят комуникационните си умения и да използват англоговорящата среда, за да се потопят изцяло в езика. Останалите часове са посветени на усвояването на вече придобитите езикови умения по спокоен и забавен начин чрез арт дейности, които насърчават децата да експериментират с различни форми на изкуство. Те изпълняват различни творчески задачи, развиват способността да се себеизразяват и се осмеляват да правят нови неща. Целта на курса е да улесни изучаването на английски език чрез изкуство, като използва изкуството в подкрепа на емоционалното възприемане на езика, стимулира творчеството и интелигентността и обучава в толерантност и финес при общуването. Курсът се преподава от екип от учител по английски език и учител по изкуства.

За кого е подходящ този курс? За деца на възраст 6 – 11 години, които знаят азбуката и умеят да напишат името си на английски език, т.е. не са напълно начинаещи, а имат основни познания по езика.

 • Първата група на възраст 6-7 години с ограничени познания по английски език започват изучаването на езика с начален курс, съответстващ на подготвително ниво за A1 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР).
 • Втората група на възраст 8-9 години, които са усвоили основни комуникативни умения. Тя съответства на първата част на ниво A1 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР).
 • Третата група на възраст 9-10 години, които са усвоили комуникативните умения от първата част на ниво А1 от Общата европейска езикова рамка. Нивото покрива втората част на А1.
 • Четвъртата група на възраст 10-11, които са усвоили уменията за ниво А1 и покрива ниво А2 от Общата европейска езикова рамка (ОЕЕР)

Продължителност и график: 

 • 2 модула по 60 академични часа всеки
 • Събота - 13:30ч. -17:10ч. 
  • Модул 1: 21 октомври 2023 - 27 януари 2024
  • Модул 2: 10 февруари 2024 - 25 май 2024

Ползи от курса:

Потапяйки се в забавна и творческа англоговоряща среда, с течение на времето децата изграждат езикови умения. Те изработват художествени проекти на английски език с учител по приложни изкуства и овладяват езиковите умения с помощта на учител с роден английски език. Децата се научават да общуват ефективно на английски език и придобиват увереност в ежедневните ситуации. В зависимост от възрастта им, те започват да четат или подобряват своите умения за четене и писане, надграждат речника си по различни теми и имат шанса да работят изцяло в англоезична среда.

Ранна цена за модул 1370 лв
Ранна цена за модул 1 и модул 2 2500 лв
Редовна цена за модул 1470 лв
Редовна цена за модул 1 и моду 2650 лв

* Цените за ранна регистрация са валидни до 15 септември 2023г.
** Всички цени са с включено ДДС
*** Отстъпки (един курсист може да се възползва от не повече от една отстъпка)

 • 10% за второ и трето дете от същото семейство
 • Студенти от учебната година 2022-2023 мога да се възползват от цените за ранна регистрация през цялата учебна година 2023-2024