Английски чрез изкуство

Английски чрез изкуство е сред разпознаваемите курсове на Американския колеж в София. Той съчетава изучаването на английски език с реализирането на вълнуващи арт проекти. Част от курса е посветена на придобиването на нови езикови умения и цели да научи най-малките деца да четат и пишат, да обогатят речника си, да подобрят комуникационните си умения и да използват англо-говорящата среда, за да се потопят изцяло в езика. Останалите часове са посветени на усвояването на вече придобитите езикови умения по спокоен и забавен начин чрез арт дейности, които насърчават децата да експериментират с различни форми на изкуство. Те изпълняват различни творчески задачи, развиват способността да се себеизразяват и се осмеляват да правят нови неща. Целта на курса е да улесни изучаването на английски език чрез изкуство, като използва изкуството в подкрепа на емоционалното възприемане на езика, стимулира творчеството и интелигентността и обучава в толерантност и финес при общуването.

За кого е подходящ този курс?
Този курс е предназначен за деца на възраст 5-10 години. 
По-малките деца на възраст от 5 до 7 години с ограничени познания по английски език започват изучаването на езика сначален курс, съответстващ на pre A1 от Общата европейска езикова рамка (ЕОЕР).

Курсът предлага и група за по-големи деца - на 8 и повече години, които са усвоили основни комуникативни умения. Тя съответства на ниво A1 (ЕОЕР).

Групи
Малки артисти: 5 - 7 години
Големи артисти: на 8 и повече години

Продължителност на курса:
2 модула по 60 академични часа всеки или 120 академични часа годишно

График
Преподавателите в екипа са висококвалифицирани учители - български учител по английски език и учител с роден английски език. Занятията се провеждат в Американския колеж в София във вторник и четвъртък от 16:30 до 18:20 ч. и в събота от 13:30 до 17:00 ч.

Цени

Цена на един модул 990 лв.
Цена на целия курс 1800 лв.
Отстъпка за втори член от семейството 10%

*Всички цени са с ДДС.

Ползи от курса
Потапяйки се в забавна и творческа англо-говоряща среда, с течение на времето децата изграждат езикови умения. Те изработват художествени проекти на английски език с учител по изкуствата и овладяват езиковите умения с помощта на учител с роден английски език. Децата се научават да общуват ефективно на английски и придобиват увереност в ежедневните ситуации. В зависимост от възрастта им, те започват да четат или подобряват своите умения за четене и писане, надграждат речника си по различни теми и имат шанса да работят изцяло в англо-езична среда.