Английски и наука

АНГЛИЙСКИ И НАУКА

"Английски и наука" е курс, разработен на базата на успешния опит на нашите ваканционни програми. Обучението по английски е по-забавно, когато се провежда на открито или в комбинация с науката. Част от курса е посветена на придобиването на нови езикови умения и цели да научи децата да четат и пишат, да обогатят речника си, да подобрят комуникационните си умения и да се потопят изцяло в англоговорящата среда.  Останалите часове са посветени на усвояването на вече придобитите езикови умения с помощта на науката. Изследователската среда е доказано най-богатата в общуването. Това прави уроците ни по наука идеално място за успешно усвояване на придобитите познания по английски. Науките осигуряват широк набор от умения и знания, които са от съществено значение за развитието на общата култура на децата. Проектите и изследователската работа насърчават концептуалното мислене, помагат на децата да разширяват идеите си, насърчават ги да използват въпроси от отворен тип и осигуряват напредък в езика.  Писмените знания се затвърждават с подготвяне на проекти. Благословен с богата на екосистеми околна среда, Американският колеж в София е идеалното място за изследване на природата и заобикалящата ни среда. Тук естествено се проявяват удивлението и откривателството у децата. 

Преподавателите в екипа са висококвалифицирани учители по английски език и по науки.

За кого е подходящ този курс?
Този курс е предназначен за деца на възраст 6-11 години. 
В момента имаме 4 нива в този крус. По-малките деца, на възраст от 6 до 7 години с ограничени познания по английски език, започват изучаването на езика с начален курс, съответстващ на pre A1 от Общата европейска езикова рамка (ЕОЕР).

Курсът предлага и групи за по-големи деца - на 8 и повече години, които са усвоили основни комуникативни умения. Те покриват материал от ниво A1 (ЕОЕР).

Основният критерий за разпределяне на децата в групите е нивото на владеене на езика.

Групи
Малки изследователи: 6 - 7 години
Големи изследователи: на 8+ години

Продължителност на курса
2 модула от 60 академични часа или 120 академични часа годишно

График
Занятията се провеждат в Американския колеж в София в сряда от 13:30 до 17:10 часа през цялата учебна година.

Цени в лева

Цени за ранна регистрация
(валидни до 16 септември 2022 г.)

Ранна цена на модул

1150

Ранна цена на целия курс

2100

Отстъпка за 2-ри 4 3-ти член на семейството

10%

Редовна регистрация

Цена на модул

1250

Цена на целия курс

2250

Отстъпка за 2-ри и 3-ти член на семейството

10%

*Всички цени са с включен ДДС

Ползи от курса
Потапяйки се в забавна и творческа англоговоряща среда, с течение на времето децата изграждат езикови умения.  Те участват в изследователски пътешествия в нашия вековен парк, където научават думи и фрази, свързани с природата и заобикалящата ни среда. Учител с майчин английски език обучава децата да общуват ефективно и уверено в ежедневните ситуации. В зависимост от възрастта им те започват да четат или подобряват своите умения за четене и писане, надграждат речника си по различни теми и имат шанса да работят изцяло на английски език.