Английски и наука

"Английски и наука" е нов курс на Американския колеж, разработен на базата на успешния опит на нашите ваканционни програми. Обучението по английски е по-забавно, когато се провежда на открито или чрез науката. Част от курса е посветена на придобиването на нови езикови умения и цели да научи децата да четат и пишат, да обогатят речника си, да подобрят комуникационните си умения и да се потопят изцяло в англо-говорящата среда.  Останалите часове са посветени на усвояването на вече придобитите езикови умения с помощта на науката. Изследователската среда е доказано най-богатата в общуването.Това прави уроците ни по наука идеално място за успешно усвояване на придобитите познания по английски. Природните науки осигуряват широк набор от умения и знания, които са от съществено значение за развитието на общата култура на децата. Проектите и изследователската работа насърчават концептуалното мислене, помагат на децата да разширяват идеите си, насърчават ги да използват въпроси от отворен тип и осигуряват напредък в езика.  Писмените знания се затвърждават с подготвяне на доклади. Благословен с богата на екосистеми околна среда, Американският колеж в София е идеалното място за изследване на природата. Удивлението и откривателството са присъщи на децата. 

За кого е подходящ този курс?
Този курс е предназначен за деца на възраст 5-10 години. 
По-малките деца, на възраст от 5 до 7 години с ограничени познания по английски език, започват изучаването на езика с начален курс, съответстващ на pre A1 от Общата европейска езикова рамка (ЕОЕР).

Курсът предлага и група за по-големи деца - на 8 и повече години, които са усвоили основни комуникативни умения. Тя съответства на ниво A1 (ЕОЕР).

Групи
Малки изследователи: 5 - 7 години
Големи изследователи: на 8 и повече години

Продължителност на курса:

2 модула от 60 академични часа или 120 академични часа годишно

График
Преподавателите в екипа са висококвалифицирани учители - български учител по английски език и учител с роден английски език.  Занятията се провеждат в Американския колеж в София във вторник и четвъртък от 16:30 до 18:20 ч. и в сряда от 13:30 до 17:00 часа.

Цени

Цена на един модул 990 лв.
Цена на целия курс 1800 лв.
Отстъпка за втори член от семейството 10%

*Всички цени са с ДДС.


Ползи от курса
Потапяйки се в забавна и творческа англо-говоряща среда, с течение на времето децата изграждат езикови умения.  Те участват в изследователски пътешествия в нашия вековен парк, където научават думи и фрази, свързани с природата. Децата се обучават да общуват ефективно и уверено в ежедневните ситуации от учител с роден английски език. В зависимост от възрастта им те започват да четат или подобряват своите умения за четене и писане, надграждат речника си по различни теми и имат шанса да работят изцяло на английски език.