Те могат - тук и сега

Успех на колежани на националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства

Десет ученици от колежа участваха в 13-ото национално състезание по информатика, информационни технологии и визуални изкуства "Аз мога - тук и сега", което се проведе в Девин от 31 май до 2 юни. Трима от колежаните се завърнаха със злато, а петима се класираха на четвърто място в съответните избрани от тях категории. Удивително!

Тази година общият брой на участниците беше над 400. Ученици от цялата страна се състезаваха в няколко различни категории: Програмиране, фотография, създаване на видеоклипове, фронт-енд разработка, графичен дизайн, създаване на презентации, уебсайт дизайн (UX и UI) и разработка на игри. Участниците разполагаха със седем часа, за да решат конкретни задачи, и бяха класирани въз основа на постигнатите резултати.

За втора поредна година учениците от Американския колеж в София Спас Стоименов, Боян Руженов и Теодор Иванов - този път вече като десетокласници - спечелиха златни медали в категорията "Разработка на игри". 

Съучениците им от 10. клас Кристиан Кенанов и Стивън Гочков заеха четвърто място в отборното крайно класиране в същата категория.

Трима наскоро звършилите от Випуск 2024 Виктор Б. Иванов, Емир Ахмед и Димитър Жеков се класираха на четвърто място в категорията "Програмиране". 

Още двама ученици от колежа от 10. клас участваха и се представиха добре - Дамян Лесидренски и Димитър Борилов.

Поздравяваме златните медалисти и всички участници за отличното им представяне, с благодарности към техните преподаватели! 

 

Десетте ученици от колежа на състезанието в Девин тази година
Златните медалисти от колежа на миналогодишното издание на състезанието, отново със златото