Хълк в блюдо на Петри
Когато за пръв път зърнахме тези снимки, си помислихме, че учениците в свободноизбираемия предмет и клуба по биотехнологии в колежа или купонясват със светещи аксесоари, или работят върху бактериални чудовища с надеждата да произведат свой своеобразен Хълк в блюдо на Петри. Оказва се, че заедно с д-р Динева и президента на клуба Борис Беев от 10/2, те се учат как да подсилват бактерии и да ги оцветяват в зелено, като добавят ген, резистентен на ампицилин и светещ ген от медуза към обикновена E. coli бактерия. Не е съвсем Хълк, но се доближава. Въпреки че не „купонясват“ в буквалния смисъл, докато провеждат тези експерименти, учениците и техните ръководители доста се забавляват, а да не говорим колко са важни знанията за гените и бактериите.