Официално дипломиране на Випуск 2024

Поздравления, зрелостници!

Церемонията по дипломирането на колежаните от Випуск 2024 се проведе на 21 май 2024 г.

Следват някои запечатани моменти и мъдри думи, които бяха споделени със завършващите на тяхното специално събитие.

Традицонно първа към тях се обърна президентът на колежа Емили Сарджънт-Бийзли:

"...Този випуск започна своето приключение в колежа през есента на 2019 г. Вашите пет години в колежа започнаха в разгара на COVID. През първата година и в рамките на следващите четири вие дадохте сериозна заявка за високи постижения. Подходихте към вашите връстници с академичната отговорност, към която колежът предразполага, и с готовността да допринасяте, която тази общност заслужава. Подходихте към вашите връстници с академичната отговорност, към която колежът предразполага, и с готовността да допринасяте, която тази общност заслужава. От момента, в който огласихте стъпалата на сграда Сандърс за снимката на първия ви учебен ден в колежа до празнуването по случай последния ви учебен звънец(...) вие работихте отдадено. Всеки от вас намери начин през изминалите пет години не само да участва, но и да допринесе по начин, който ни прави по-силни като институция.

 

 

Всичко, от което се нуждаете, вие вече носите у себе си; така е било и така ще бъде. Човекът, който сте били в най-ранните си години, когато за първи път сте се научили да наблюдавате живота, е бил достатъчен. Гордостта, която сте изпитвали от най-простички постижения, е същото чувство на гордост, което усещате днес. Радостта, която идва от вас и чрез вас, е радостта, която ще продължи да ви поддържа. НО има още какво да откриете, а за да го откриете, трябва да продължите това, което вече сте направили, да приемете, че животът върви ръка за ръка с отговорност - и да приемете, че тази отговорност изисква смелост: че стремежът предполага и риск, и предизвикателство; да бъдете достатъчно мъдри, за да осъзнаете, че този риск и предизвикателство се предвождат най-добре от радостта.

Именно тази връзка между риска и предизвикателството буди вдъхновението, така присъщо на вас. Когато най-смелите ви мечти ви водят. Когато същите тези смели мечти превръщат страха във възможност. Какъв късмет имате да правите тези открития сред връстници, с които споделяте отговорността на живота Именно това пространство на взаимодействие с другите ви дава възможност в дълбочина да разпознаете това, за което се борите. Именно тук се ориентирате и имате възможност да се посветите на ценностите, които понякога безшумно, но винаги смело са ви водили - за да може, когато тези ценности се отклонят и вие се окажете без спасителен бряг наблизо, именно тези познати ценности да ви пренасочат.

Насладете се на това себеоткриване. То остава за цял живот…"

С много мъдрост и също толкова хумор, завършилият колежа през 2001 година Веселин Арнаудов поздрави Випуск 2024 от името на Борда на настоятелите. След колежа Веселин следва компютърни науки в Университета "Браун", а по-голямата част от своята кариера в областта на софтуера и изследователската дейност прекарва във VMware България.

„Не всички, които се скитат, са изгубени… Някои просто търсят своя път. Изследвайте света със смелостта на авантюристите и мъдростта на учените. Пазете приятелствата, които ви вдъхновяват, посрещайте предизвикателствата, които ви усъвършенстват, и никога не забравяйте пътя си обратно към тази общност, която ви е формирала.

А сега продължете напред с дързост и грация. Помнете, че бъдещето не е място, където отивате, а място, което сами създавате. Поздравления, зрелостници! Светът очаква вашия блясък. Без натиск!"

С тържественото си слово оперната певица, преподавател и културен дипломат Карла Дирликов Каналес изнесе завладяващ вокален урок на Випуск 2024.


"Запомнете, не позволявайте на никого да ви отнеме гласа. Открийте го и пазете това скъпоценно бижу с цялата грижа, на която сте способни. Гласът ви е вашето злато и най-важният ви инструмент. Използвайте го разумно. Укрепвайте го. Ще има моменти, в които ще можете да използвате гласа си, за да помогнете на безгласните да бъдат чути. И ще има моменти, когато ще имате нужда някой да помогне на вашия глас да се извиси. Но най-важното е да не се задоволявате с това само да откриете гласа си. Намерете начини да позволите на гласа си да се извиси!"

Павел Константинов от Випуск 2004 на колежа се обърна към Випуск 2024 от името на общността на възпитаниците. След колежа Павел завършва английска филология в Софийския университет и визуални изкуства в Нов български университет. Днес Павел управлява собствена компания за преводи. Той е учредител на стипендия в Американския колеж за ученици от семейства с един родител.

„Приятелствата, които сте създали тук, са ваши завинаги. Те остават с вас.“

„Работата с хора понякога е много трудна. Но работата със завършили колежа - знам от опит - е едновременно удоволствие, продуктивна и забавна.“