Photo: Elly Youngs

На 8 юни посрещнахме ученици, родители, възпитаници и приятели в колецжа за ежегодния Фестивал на изкуствата. Прекрасният слънчев ден създаде идеален фон за тази любима традиция, която нашата общност отбелязва от 1995 г. Тази година каузата на фестивала включваше стипендии и подобрения в училищния комплекс.

Благодарим на всички, които допринесоха за неговия успех: на нашите ученици и клубове, на нашите всеотдайни родителски посланици, на преподавателите и служителите, както и на ентусиазираните гости в деня на събитието!

Думите не стигат да благодарим на фирмите и личностите, които ни подкрепиха:
Технополис
Praktiker
Книжарница Махала
Пицария Domino's
Britos
Биттел ООД
Baldaran Spring JSC
Dermal Lase Center
Бутик за цветя "Лилия"
Gabol S.L.
Albena Djokova ceramics

Благодарности на нашите осмокласници, които демонстрираха забележителна отдаденост и екипна работа в продажбите на билети за традиционната томбола преди самото събитие, като заедно събраха повече от 4 500 лева. Поздравявления за 8/5 за това, че спечелиха приятелското състезание, като допринесоха с над 1 100 лева!

Ентусиазмът и усилията на нашите ученически клубове също се увенчаха с успех: те успешно набраха средства за подпомагане на своите дейности, както и за стипендии и подобрения в училищния комплекс.


Изключително беше разнообразието от специализирани стоки на фестивала, изработени и предлагани от нашите ученици, служители, преподаватели и родители-посланици. Имаше по нещо за всеки - от домашно приготвени лакомства и персонализирани стихотворения до тениски с послания, произведения на изкуството и много други. Фирмите и личностите, които подкрепиха събитието направиха деня още по-запомнящ се с чудесна томбола, вълнуващо тортено шествие и търг с тайно наддаване. Популярни атракции, сред които хамачената гора, предлагаха почивка на сянка, а картинг преживяването осигуряваше тръпка и едновременно с това забавление.


Много възпитаници на колежа се завърнаха и запознаха общността със семействата си, превръщайки Фестивала в още по-специален и споделен празник.


Благодарим на всички, които присъстваха и допринесоха за успеха на тазгодишния Фестивал на изкуствата. Очакваме с нетърпение да се видим отново догодина!