Дейности на Офиса на академичните съветници

Обедни семинари: Когато кандидатстваш по много места из целия свят, има много специфични фактори. За да повишим нивото на осведоменост на нашите ученици, през учебната година Офисът на академичните съветници редовно организира двуседмични работни срещи в обедната почивка. Учениците се насърчават да посещават колкото се може повече от тези семинари.

Виртуални посещения на университети: За да се увеличи присъствието на колежи и университети в Американския колеж, Офисът на академичните съветници провежда серия от онлайн "виртуални" университетски презентации, които насрочваме през сезона на кандидатстване. Учениците се насърчават да посещават колкото се може повече виртуални презентации.

 

Посещения на университети: През цялата година Американския колеж в София е домакин на редица презентации на университети и колежи. Техни представители ни посещават или в обедно време, или след учебните занятия и представляват университети от цял ​​свят. Информация за предстоящите посещения в университетите можете да намерите в ежедневния бюлетин и на сайта на Американския колеж. Учениците се насърчават да посещават колкото се може повече от тези университетски изложения.

Университетски изложения: Американският колеж в София е домакин на университетски изложения през цялата година. Тези събития обикновено включват група от университети от определен регион, представящи се заедно в един и същи ден. Информация за предстоящите изложения може да бъде намерена в дневния бюлетин и на сайта на колежа. Учениците се насърчават да посещават колкото се може повече университетски изложения.

 

Срещи с родителите на дванадесетокласници: Офисът на академичните съветници в колежа организира изчерпателна среща с родителите на всички зрелостници, за да обсъдим подробно вълнуващите предизвикателства, защото техните синове и дъщери гледат към бъдещето извън нашата училищна общност, а може би и извън България. Целта на тази среща е да говорим за наличните възможности и начините, по които родителите могат да работят с Офиса на академичните съветници, докато подкрепяме нашите ученици в процеса на кандидатстване.

Програма „Силен старт за единайсетокласниците”: През първия срок съветниците представят програма за 11. клас, наречена Junior Jumpstart (Програма „Силен старт за единайсетокласниците”), която бележи официалното начало на процеса по кандидатстване за единайсети клас. По време на събитието се информират подробно за образователните възможности и процесите на кандидатстване в Обединеното кралство, САЩ, Европа и извън нея.

Среща с родителите на единайсетокласниците: След програмата „Силен старт за единайсетокласниците”, която отбелязва официалното начало на процеса по кандидатстване за единайсети клас, родителите биват поканени да присъстват на вечерна среща, покриваща теми за образователните възможности и процесите на кандидатстване в Обединеното кралство, САЩ, Европа, както и намаляване на учебната такса и възможности за финансиране.

Виртуалната класна стая на съветниците

Тази виртуална класна стая на Офиса на академичните съветници (College Counseling Google Classroom) е жизненоважен ресурс за нашите ученици. Тя съдържа информация, която всички ученици от 9. до 12. клас могат веднага да започнат да ползват. Някои от включените задачи или събития може да се отнасят до определни класове и ще забележите, че сме ги отбелязали с бележката "на вниманието на... (деветокласниците, десетокласниците, единайсетокласниците)".

Тази класна стая позволява на учениците да се запознаят с множество теми, които ще стават все по-важни с наближаването на първия срок на 12. клас. Съветваме всички ученици да се запишат за този клас и да се запознаят с публикуваното в него, тъй като единайсетокласниците и дванайсетокласниците ще получават задачи и ще трябва да се информират, за да бъде техният процес на подбор и кандидатстване в университети възможно най-гладък и успешен.

Освен да споделят многобройни източници на информация, съветниците използват този клас и за седмичния календар, в който учениците могат да се записват за срещи с тях. Обикновено графикът за записване се пуска в петък следобед. Учениците следва да обърнат внимание, че през годината записването се подрежда според випуска и срока. Напр., дванайсетокласниците са с предимство през първата половина на учебната година. Понеже през различни периоди се налага да даваме предимство на различни групи, пускаме графика за различните випуски по различно време на годината. Всеки ученик може да се отбие в нашия офис по време на обедната почивка или консултациите.

Срещите с родители винаги следва да бъдат предварително уговорени по имейл или с обаждане до г-жа Десислава Велева. Срещи с родители, попълнени в нашия график от ученици, ще бъдат изтривани! Само съветниците могат да вписват среща с родител в графика.