Стъпка по стъпка

Блок Магма отправи предизвикателство към всички ученици: "Бройте си стъпките от 5 ноември до 4 декември!"

Редовното ходене е най-доброто упражнение за цялостното ни здраве, а има и допълнителна полза от него – намалява замърсяването на околната среда. Една от целите на предизвикателството, отправено от Магма към общността на колежа, беше да насочи вниманието към ежедневната физическа дейност и въглеродния ни отпечатък.

Началото изглеждаше лесно – инсталираш приложението Pacer на телефона си и тръгваш. Pacer позволява събирането на статистики за стъпките за период от 30 дни.

Както сте забелязали, 4 декември мина. И Петя Ненова '21 обяви резултатите.

Новият ни герой се казва Калоян Янчев 9/5. Той записа най-високия индивидуален резултат с 425 912 крачки. Макар че това число ни изглежда свръхчовешко, Калоян се оказа скромен младеж, който учтиво отклони поканата да го снимаме и увековечим на този сайт.

На церемонията по награждаването на 20 декември специалният гост Дядо Коледа връчи наградата за отбор с най-много участници на Магма 1, Випуск 2022 и наградата за отбор с най-висок резултат на Магма 8, Випуск 2020. После имаше торта!

Съветникът на проекта, д-р Ганка Динева, постави резултатите в перспектива: участниците са правили средно 60% от стъпките, които човек би трябвало да прави на ден. Затова следващия път, хора, да се стегнем и да скъсаме тези маратонки от ходене!