Състезание по правопис за осмокласници

На 3 април в Аудитория „Уитакър”, където всички осмокласници се бяха събрали за да подкрепят съучениците си, се състоя финалният кръг на Състезанието по правопис за осмокласници. 

Първият кръг, в който се включиха всички ученици от шестнадесетте групи за съветване и подпомагане, се проведе на 6 март. Само тридесет и двама ученици се класираха за втория кръг на 13 март, от които деветнадесет завоюваха правото да продължат във финалния и най-оспорван кръг на 3 април.

На финала публиката от осмокласници подкрепяше активно всички, а напрежението нарастваше с отпадането на всеки следващ участник. Съревнованието беше толкова оспорвано, че съдиите сякаш се видяха в чудо какви по-трудни и по-дълги думи да подберат. Логично прибягнаха до тежката артилерия на чуждиците в английския език с  entrepreneur, която предизвика възглас на учудване в публиката. Мариета Карастоянова 8/7 и Симона Иванова 8/7 се съревноваваха за първото място в цели осем невероятни рунда като в крайна сметка Мариета победи, Симона остана втора, а Петър Беевски 8/6 се класира трети в това вълнуващо издание на Състезанието по правопис за осмокласници.

Поздравления на победителя и всички участници!