Съобщение до медиите във връзка с инцидента с нападнатия от глутница кучета гражданин:

Във връзка с разпространената информация, че „преподавател от Американския колеж в София е в болница с опасност за живота, след като е нападнат от глутница кучета в столичния квартал Малинова долина”, Американският колеж в София уточнява, че пострадалият гражданин не е служител на Колежа. Същевременно използваме възможността да изразим дълбоката си загриженост от факта, че проблемът с бездомните кучета в района на Колежа не се решава.

Ръководството на Американския колеж многократно е депозирало писма с молба за съдействие: до г-жа Мария Бояджийска, заместник-кмет по зелена система, екология и земеопазване в Столична община от дата 13.10.2011 г., до директора на ОП „Екоравновесие”, г-н Илиян Кърджев от дата 21.10.2011 г. и до кмета на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова от 09.12.2011 г.

Последното цитирано писмо до кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, освен от Президента на Колежа, е подписано и от ръководителите на всички поделения на МВР, намиращи се в района.  

Очакваме незабавно съдействие от страна на компетентните органи за разрешаване на проблема с бездомните кучета.

Ръководство на Американски колеж в София

 
Приложение: Копие на писмо до кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова от дата 09.12.2011 г. с входящ номер от Столична община 2100-386(1) 09.12.2011