Премиера на зимното издание на „Беседа“ и награди за победителите в конкурсите

Премиерата на зимното издание на литературния журнал на Американския колеж в София „Беседа“ се състоя навреме за празниците. Темата на традиционния литературен конкурс беше „Жълт светофар“ и победителите от него и от съревнованието за корица получиха своите награди в библиотеката „Гипсън“ през декември.

Наградите за творби по темата „Жълт светофар“ на български език отидоха при Теодора Митева и Даяна Милиева (трето място), втора се нареди Елина Димитрова а Ивет Димитрова спечели първото място със своя текст „Пет и половина“. Във версията на конкурса на английски език Изабела Миланова спечели трето място, а Йоана Станкова – второ. Александра Ладжева получи първа награда за своя текст “DGU”. Корицата на най-новото издание е дело на победителя в състезанието Жоржет Петрова, а Дара Сапунджиева и Даяна Милиева се наредиха, съответно, на трето и второ място.

Поздравяваме всички победители, участници и редакторския екип на литературното списание на колежа! С нетърпение очакваме следващото издание на „Беседа“, което ще ни зарадва с ученически творби на новата конкурсна тема - „Другаде“.