Константин Пеев ’22: IRONMAN 70.3 беше уникално изживяване. Препоръчвам на всеки да опита поне веднъж.’

Състезанието

IRONMAN 70.3 е триатлон, който съчетава 1.9 километра плуване, 90 километра колоездене по планински асфалтов път и приблизително 21.1 километра бягане. Преди участието си в тазгодишното септемврийско издание на триатлона в словенска Истрия, където плуването е в Средиземно море, а гледките от колоездачния маршрут са страхотни, дванайсетокласникът от колежа Константин Пеев се готви три месеца и половина. И въпреки подготовката, определя изживяването като най-трудното физическо и умствено изпитание в живота си. По време на колоездачната част от триатлона на Константин му се налага да се справи със сериозен технически проблем с велосипеда си, но въпреки това успява да финишира в рамките на позволеното време.

Началото

Интересът на Константин към подобен род ултраизпитания започва миналата година по време на първия локдаун, когато той решава, че продължителното обездвижване не му понася и започва да бяга няколко пъти в седмицата. След като продължава с бягането повече от година и взема участие в Софийския полумаратон Wizz Air, Константин решава да опита нещо по-трудно и така стига до триатлоните.

А как се комбинира с училището?

Според Константин спортовете и физическите предизвикателства от типа на IRONMAN 70.3 могат успешно да допълват живота в училище; ползите от тях са много. “Физическите тренировки с поне едночасова продължителност могат значително да облекчат стреса, особено сега когато сме в 12. клас и напрежението е огромно. В допълнение спортът и физическото натоварване учат на постоянство и правилно управление на времето - ключови умения, когато се готвиш за IRONMAN 70.3 и безценни качества в училище и учебната подготовка. Препоръчвам на всеки да опита поне веднъж в живота си.”

Какво следва?

Следващото предизвикателство пред Константин е да подобри времето си в триатлон Олимпийска дистанция и да се състезава с най-добрите в дисциплината в своята възрастова група. Стискаме му палци!