Успех на Олимпиадата по информационни технологии

Областният кръг на Олимпиадата по информационни технологии се проведе в НПМГ на 9 март. Както ни съобщи д-р Паулина Тодорова, "Учениците от Американския колеж в София се представиха забележително, проектите им бяха на много високо ниво и са класирани за националната олимпиада по ИТ."

Ние бяхме впечатлени от проекта на дванайсетокласниците Атанас Пашов и Таниел Гюлиян, когато го представиха в колежа на Деня на основателите и събраха адмирациите на гостуващите ни 5 училища от Гърция, Турция и Ливан. Разработката на Атанас и Таниел е мобилното приложение EcoScanner. Когато сканираш бар кода на различни продукти, произведени в България, с телефона си, приложението предоставя информация за характеристиките им, включително какви материали са използвани за направата им.

Другите проекти на наши ученици, наградени на Олимпиадата в събота, са:

В секция „Приложни програми“ - Enhanced Reality Teaching на деветокласника Огнян Траянов и единайсетокласника Борис Радулов. Това приложение дава на ученика виртуален достъп до учебните материали, включително учебници, което пести пари и природни ресурси.

В секция "Интернет приложения" - Platform for Learning English (EnglishKo) на Йоана Станкова и Калоян Янчев от девети клас. Това е интернет платформа, която улеснява изучаването на английски език чрез интерактивни задачи, различни нива и разнообразни тестове на теми като "животни," "цветове," "дрехи" и т.н.