Честит Ден на земята на всички!

Тази година Колежът отбелязва Деня на земята с няколко събития:

-         Клубът по екология организира размяна на книги.

-         Вече месец осмокласниците украсяват цветни саксии, в които днес ще засадят цветя. Впоследствие те ще бъдат разположени в градината зад сграда Сандърс, където грижите за тях ще продължат на открито. В деня на Фестивала на изкуствата (8 юни 2013 г.) цветята ще бъдат продадени, а средствата – дарени за благотворителна кауза. В допълнение, утрешната обща среща на осмокласниците и техните съветници и преподаватели ще бъде посветена на това как да запазим планетата чиста.

-         В събота (21 април 2013 г.) проектът „Да осиновим пътека на Витоша” взе участие в маратон по почистване, като сутринта почисти района около Колежа, а следобед продължи с „осиновената“ си пътека на Витоша. Наравно с членовете на клуба се включиха и преподаватели от Колежа, родители и завършили ученици.

А ето и една от глобалните инициативи на тазгодишната кампания на международната мрежа за организиране и честване на Деня на земята (Earth Day Network), в която членува и нашето училище:

- Снимки и истории, посветени на изменението на климата на планетата и търсенето на решения и добри практики, се събират и ще бъдат показани в рамките на дигиталната фото изложба „Лицето на глобалното затопляне” ето тук:
www.earthday.org/faces

Можете да се включите, като качите своята снимка тук:
http://www.earthday.org/2013/

(Снимката горе е изпратена от наш осмокласник.)

Нека не изоставяме мисълта за планетата нито за ден!

Осмокласниците засадиха цветя в Деня на земята.
Повече снимки, предоставени от Александра Баранова 8/7,  можете да разгледате ТУК.