Образователно посещение в Германия с Еразъм +

В началото на ноември трима десетокласници и двама единайсетокласници посетиха Ойропашуле Гладенбах близо до Франкфурт на Майн като част от сътрудничеството на колежа с Програмата Еразъм +. Проектът на разменни начала изследва образователните системи в Германия, Австрия, Хърватия, Гърция, Турция и България и подпомага споделянето на добри идеи и практики. Учениците посетиха часове в немското училище и гостуваха на местни семейства, за да се потопят по-пълноценно в немските култура, обичаи и ежедневие. Освен това, колежаните участваха и в две образователни екскурзии до Музея за естествена история Сенкенберг във Франкфурт и до Математикума - математически музей с практическа насоченост. 

“Бих казал, че най-важното нещо беше взаимодействието ни с много ученици от различни държави и етнoси, което беше много полезно защото така научихме повече за различните култури на тези хора. Друго важно нещо беше и това, че успяхме да представим България като европейска страна с богата история.” - коментира участникът в програмата и десетокласник в колежа Хари Диков. 

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.