Церемония по случай Националния празник на Република България Трети март 2020 г.

Вчера, 2 март 2020 г., на стълбите на „Острандър Хол” общността на Америкаския колеж в София се събра на церемония по случай Националния празник на Република България Трети март. Ежегодното събитие откри Хорът на колежа с изпълнение на националния химн, а след него петима талантливи ученици произнесоха тържествени празнични слова. В заключението на своето традиционно обръщение към учениците, преподавателите и администрацията на колежа, президентът Д-р Юинг каза:

 „Днес ви оставям с непреходните думи на Васил Левски, посветил живота си на търсенето на свободата и на своето убеждение, че всички народи трябва да имат правото да живеят с достойнство и свобода. „Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си.“

Задължени сме към мъжете и жените като Васил Левски да ги помним и почитаме. Но искам да ви кажа и следното: Не е достатъчно да отдаваме почит на великите герои и героини от миналото, да честваме тяхната смелост и саможертва. Дължим им много повече от това. Дължим повече и на себе си.

На този Ден на Освобождението на България ви приканвам, не само да си спомняте миналото, но и да се съсредоточите върху своето настояще и своето бъдеще. Възползвайте се от своите таланти докрай, за да намерите своя уникален начин да насочите историческия напредък към това, което е велико и добро в човешкия дух. Честит Трети март!”