Ари Роланд Джаз Квартет с паметно изпълнение в Американския колеж в София

Като встъпление към празниците аудиторията “Уитакър” се джазира в разгара на учебния ден. Виновници са музикантите от Ари Роланд Джаз Квартет.

Г-н Роланд и неговият бенд свирят заедно в Ню Йорк от 34 години. А тази година, след присъединяването на 34-годишен барабанист, пристигат в България за осми път. Но стига толкова числа, да преминем към имена: Заместник-посланикът на Съединените щати Джъстин П. Фрийдман и Аташето по културните и образователни въпроси Мат Хагенгрубер приветстваха музикантите на сцена “Уитакър”. Квартетът “подгря” аудиторията с любими пиеси, след това се развихри в джаз импровизации по “Хубава си, моя горо,” а малко по-късно, заедно с ученическата публика, изпя Summertime от Гершуин.

В партньорство с Посолството на САЩ в София, Ари Роланд Джаз Квартет зарежда с празнично джазово настроение служещите в съюзническите бази на НАТО в България, като изпълнява  утвърдени стандарти, авторски композиции и импровизации. По традиция, при всяко свое посещение в страната Ари Роланд Джаз Квартет свири първо за общността на Американския колеж в София. Възползваме се от повода да пожелаем весели празници на всички български и чуждестранни военнослужещи у нас!