Успешен ден на мълчанието в Колежа

На 19 април за поредна година Колежът отбеляза Деня на мълчанието заедно с училища от цял свят. Събитието беше организирано от Клуб „Embraceсъс съветници преподавателите Робърт Брейтуейт и Робърт Носкър в подкрепа на тези, които не могат да изразяват свободно себе си, своята сексуална ориентация или други важни аспекти от своята личност.

Ученици, учители и служители от Колежа се включиха масово като или дадоха еднодневен обет за мълчание, или подкрепиха каузата, носейки специална значка. По време на обедната почивка участниците създадоха мълчалив арт-проект, а в края на учебния ден мълчанието беше прекратено на специална церемония под звуците на песента на актьора и певец Гавин Крийл "Noise". В програмата за деня беше включена и прожекция на документалния филм по темата за тормоза в училищата „Bully”.

Събитието кулминира в среща-дискусия, на която гости бяха Брайън Далтън, заместник-посланик на Посолството на САЩ в София, завършилият Колежа Деян Георгиев, преподавателят по английски език и публикуван автор Гарт Грийнуел, училищният психолог Андрей Коцев и активистът на ЛГБТ „Действие” Марко Марков.  Личните преживявания, свързани с нетолерантност и упражнен върху тях или в тяхно присъствие тормоз, които те споделиха превърнаха дискусията в изключително трогателно, замислящо и красиво преживяване за всички присъстващи!

Благодарим на организаторите, гостите и всички, които присъствайки обещаха да дадат своя дял в това все повече хора да се чувстват свободни да изразяват себе си!

Повече за глобалното движение можете да прочете тук:
http://www.dayofsilence.org/