Открит турнир по дебати 2019 в Американския колеж в София на 13 и 14 април

В почивните дни 13-14 април учениците от Клуба по дебати в Американския колеж в София ще проведат петия пореден ежегоден открит турнир по дебати. В състезанието, което ще се проведе на английски език, ще вземат участие 16 отбора от София и страната. Кулминацията на турнира ще се състои в неделя, 14 април в Концертната зала на колежа, където от 12 до 13:30 ще се проведе финалният дебат върху подготвена тема. Церемонията по закриване и награждаване на победителите започва в 14:00 ч., на същото място.

Подготвените теми, по които ще се състезават участниците са: „Засиленото присъствие на НАТО по източните граници на Пакта е повече вредно отколкото полезно“; „Предложение за отхвърляне на държавното финансиране на изкуството“ и „Демократите трябва да изоставят политиката на идентичност като централен мотив на своите кампании.“ Турнирът ще предизвика състезателите в дебати и по теми, съобщени на място. Участниците ще разполагат с 1 час, за да се подготвят за тях.

Традиционно турнирите по дебати в колежа привличат силни отбори от цялата страна и квалифицирани съдии. Националният отбор по дебати също ще се включи в Открития турнир на Американския колеж 2019. В неделя, от 12:00 ч., очакваме зрелищен финален кръг, на който ще присъстват и завършили ученици, родители и членове на общността на колежа. Надяваме се да посрещнем и представители на медиите, които молим да се свържат предварително с нас, за да улесним техния достъп до учебния комплекс на колежа.