Празнуваме Деня на Земята

-  Градинка на 8. клас

- Лекция на Румен Пенин, географ и пътешественик - 23 април, понеделник, 15:30 ч., Концертна зала, сграда 5

Учениците в Колежа отбелязват Деня на Земята с разнообразни инициативи.

Осмокласниците изслушаха лекция за Деня на Земята, която имаше за цел да ги накара на осъзнаят колко важни са опазването на околната среда и личната отговорност на всеки. Учениците подготвиха постери с обещания като отражение на личната им ангажираност с кампанията. Постерите украсиха коридорите на Сандърс Хол, където се учат осмокласниците, за да им напомнят да са отговорни към обещанията си, свързани с опазването на природата.

Друга идея на осмокласниците беше да направят тяхна градинка в парка на Колежа. В седмицата преди пролетната ваканция учениците организираха благотворителна продажба на сладкиши, приходите от която стигнаха да се закупят 100 стръка цветя.  На 20 април, петък, петнадесет доброволци с помощта на градинарите на Колежа засадиха градинката на осми клас. Освен огромно забавление, проектът имаше и образователен ефект за учениците, тъй като сред тях имаше деца, които никога не бяха засаждали цвете в живота си. В следващите няколко месеца група от доброволци от подготвителен клас ще се грижат за цветята.

Снимки от създаването на прекрасната градинка на осмокласниците можете да разгледате във фотогалерията на сайта.

За да отлебежим Деня на Земята, г-жа Рашкова и г-н Желев, преподаватели по география в Колежа, поканиха в училището ни Румен Пенин, един от най-известните и интересни пътешественици и географи в България. Г-н Пенин е професор в Софийския Университет и автор на много книги за деца и ученици. Пътувал е из повече от 85 страни по целия свят. С лекция и снимки г-н Пенин ще представи някои от страните, които е посетил в Западна Африка (Мали, Буркина Фасо и Сенегал).

Лекцията ще се състои на 23 април, понеделник, от 15:30 ч. в Концертна зала, сграда 5. Лекцията ще бъде изнесена на български език.

Всички са поканени да разгледат изложбата със снимки, направени от г-н Пенин по време на пътешествията му. Изложбата се намира в Абът Хол, на 1-ви, 2-ри и 3-ти етаж.