Сребърен медал по математика за десетокласника Валери Ванков

Миналия месец десетокласникът в Американския колеж в София Валери Ванков се класира в челната тройка и спечели сребърен медал в тринайсетия Есенен математически турнир. 

Валери вече е представлявал България на двадесет и втората Младежка Балканска олимпиада по математика, а през изминалата учебна година в резултат на постиженията си на дванайсетия Есенен математически турнир (златен медал), Зимния математически турнир (първа награда) и Пролетните математически състезания (бронзов медал) се класира за разширения национален отбор за престижното международно състезание Romanian Master of Mathematics и Балканската олимпиада по математика. Резултатът му на националния кръг на олимпиадата по математика му осигури покана за селекцията на отбора на София-град за Олимпиадата на мегаполисите в Москва.

„Есенният математически турнир е сред най-важните математически състезания в страната и в него участват най-добрите ученици от всички математически училища в България“ – коментира преподавателят по математика в колежа д-р Емил Колев -  „Извоюването на второ място е отлично постижение.“

Поздравяваме Валери и му желаем още много успехи в предстоящите състезания!

*За материала допринесе Евгения Селвелиева, Секретар на РУА