Да дарим сигурност

В колежа постъпват висок брой заявления за намаляване на учебната такса.  Всяка учебна година колежът фондонабира, за да осигури над един милион долара финансова помощ за намаляване на учебните такси на нуждаещи се ученици. Тези средства се осигуряват от завършили училището, членове на Борда, родители и приятели на училището ни. Филантропията е в основите на колежа: даренията ползоляват на всеки талантлив ученик да получи образование.   Призоваваме ви да се включите с дарение във фонда за финансова помощ, за да можем истински да подкрепим най-силно засегнатите от икономическата криза.

Виктор Панков '14

Завършил колежа

Понякога си спомням времето, когато кандидатствах в колежа. Бях твърдо решен да вляза и денонощно се посвещавах на математически, логически и писмени задачи. През този период на подготовка мама изненадващо не подкрепяше усилията ми. Не пропускаше да отбележи, че вероятно няма да успея. Тогава не се замислих за причините, защото бях напълно погълнат от ученето, но години по-късно я попитах. Тя ми каза, че всъщност се е опитвала да ме откаже от кандидатстването, защото е осъзнавала, че е много вероятно да бъда приет, а тя не би могла да си позволи учебната такса, предвид че се грижеше за мен сама и работеше като счетоводител в Софийския университет. Не можела да понесе мисълта момчето й да стигне толкова високо в устрема си към звездите, за да бъде свалено на земята от собствената си майка. Разплаках се, когато ми сподели това. За щастие, на мама не й се наложи да разбива мечтата на единственото си дете, тъй като получихме значителна финансова помощ от колежа. Без нея буквално щеше да е невъзможно да уча в най-добрата гимназия в страната.

Зара Ранчева '14

Завършила колежа

Бях в 8. клас, когато баща ми – моят най-отдаден поддръжник и най-честният човек, когото познавах, ни напусна внезапно. Оттогава стипендията ми в колежа не беше само „помощ“, а основната причина, поради която бъдещето ми все още ми принадлежеше. По ирония на съдбата щедростта на друго семейство, това на Нели и Робърт Гипсън, ми подари свободата да се изграждам според собствената си представа за успешна и смислена личност и да стигна толкова далеч, колкото трудът и постоянството можеха да ме отведат. Стипендията също така ме научи, че успехите ни никога не са изцяло наши - затова и най-естествената реакция към тях е благодарността.

Споделям тези размисли, защото бих искала повече талантливи ученици да знаят, че само няколко стъпки ги делят от подкрепата и загрижеността, които биха им позволили да се стремят към недостижимото. Дори ако са самотникът в шумен клас от 30 души в провинциално училище като мен и всичко наоколо подсказва обратното.

Началото на кампанията ни "Да дарим сигурност" бе поставено през лятото на 2020 г. Нашата общност дари 86,324.37 лв. за образованието на учениците в колежа.  За да помогнем на нуждаещите се семейства и през тази година, ние отправяме апел отново да подкрепите програмата ни за намаляване на учебната такса. Моля, дарете според възможностите си!

Дарение може да направите по четири начина: онлайн, банков превод, чек или в брой на място.

Дарете онлайн тук.