Лятно училище 2018

Запишете се за 1, 2 или 3 седмици на лятно училище и вземете 20% отстъпка!

За лятното училище

Най-прекрасните вълшебства се случват на лятното училище. Летните дни в Американския колеж са едновременно предизвикателство и неустоима покана. Децата се наслаждават на ученето, играта, срещата с нови приятели и приятно прекараните дни в колежа. А какво по-примамливо място за тези приключения от нашия вековен парк, където се случва всичко това?

Лятната програма включва интензивно обучение по английски език и дейности като изкуство, спорт, музика и забавна математика. Обучението по английски е насочено към развиване на езикови умения, създаване на умения за четене и писане, обогатяване на речника, повишаване на комуника-тивните умения на децата и създаване на реална среда за практикуване на езика. Всички останали дисциплини се преподават на английски език и помагат в усвояването на езика.

Децата  получават топъл обяд и следобедна закуска в стола на колежа, така че родителите няма нужда да приготвят обяд всеки ден. Разполагаме и с медицински екип на място.

За кого е подходящо лятното училище?

Записваме деца от 6 до 14 годишна възраст с ниво на владеене на английски език от напълтно начинаещи до напреднали. Те се разделят в групи според възрастта и нивото на владеене на английски език.

Лятното ни училище е подходящо и за деца, които идват от други градове. Те могат да се настанят в общежитието на колежа.

Времетраене

Лятното училище започва на 2 юли и ще продължи до 24 август – 8 последователни седмици. Можете да запишете детето си за всяка една от осемте седмици или за по-дълъг период от една седмица. Най-краткият период за участие е една седмица. Окуражаваме ви да изберете период от четири седмици, тъй като е най-ползотворен за усвояване на нови знания. 

Регистрация

Запишете се за 1, 2 или 3 седмици на лятно училище и вземете 20% отстъпка!

За да регистрирате детето си, моля, свържете се с нашия координатор. 

Силно препоръчваме да се свържете с нас рано. Местата се запълват бързо.

Координатор Външни програми
Таня Джувинова
Тел+ 359 2 974 41 44, 434 10 12 и courses@acs.bg

Програма

Всеки ден децата имат 4 академични часа английски език, 2 часа спорт и 2 часа изкуство/музика или забавна математика. Учебните материали се предоставят от колежа.

Занятията започват в 9:30 ч. и завършват в 16:30 ч. Първите четири часа са преди обяд, а останалите – след обяд. Денят завършва със следобедна закуска в 16:00 ч.

Обучение по английски език

Сред приятели темите и историите от книгите оживяват. В нашето обучение децата са не само ученици, но и автори, и главни герои в приключения и проекти. Обучението по английски език е интензивно – 80 часа за четири седмици. Работата цели развиване на езикови умения, създаване на умения за четене и писане, обогатяване на речника, повишаване на комуникативните умения на децата и създаване на реална среда за практикуване на езика.

Музика

Часовете по музика подпомагат и допълват подготовката на учениците по английски език. С помощта на песента децата неусетно и лесно научават фрази и изречения. Песните помагат за въвеждането и използването на „езикови модели”, както разговорно, така и писмено.

В допълнение, часовете по музика предлагат емоционално преживяване, свързано с танци и игри, което сплотява и развива приятелските отношения на децата в групата.

Изкуство

Тази програма насърчава уникалната способност на децата да общуват чрез своите рисунки и подпомага усвояването на английския език по спокоен и забавен начин. Децата изпълняват различни творчески задачи, развиват способността си за изразяване и се осмеляват да експериментират. Показваме им колко лесно техните идеи могат да се реализират на практика с помощта на различни форми на изкуството.

Забавна математика

Обучението цели усвоените знания неусетно да се превърнат в умения и развива способността да се композират по-сложни дейности в последователност.

Играем забавни логически игри в стила на щафетна надпревара и ориентиране в колежа. Тези дейности дават на децата възможността да придобият нови умения и опит в екипната работа.

Спорт

Спортните занимания дават богат избор за игри на открито и закрито. Със своя зелен парк и закрити спортни съоръжения колежът предоставя много възможности за спорт. Съобразено с индивидуалните възможности на всяко дете,предлагаме футбол, волейбол, баскетбол, софтбол, фризби, тенис на корт, бадминтон, тенис на маса. За по-малките организираме игри като топка над въже, народна топка, подвижни и сюжетни игри, щафетни игри, познавателни игри и гимнастика.