Пролетно училище 2018

Пролетното училище наближава и ние сме подготвили цял куп интересни теми за нашите млади приятели. Заниманията са подходящи за деца от 5 до 14 години. Те ще бъдат разделени в групи според възрастта си и нивото на владеене на английски език. Пролетното училище е подходящо и за абсолютно начинаещи по английски.

Програмата включва изучаване на английски, изкуства и природни науки всеки ден от 9:30 до 16:30 ч. Всички предмети се преподават на английски език. Материалите и учебниците се предоставят от Американския колеж в София. Нашите учители по английски от Великобритания и България притежават най-високата международна квалификация и имат опит в работата с деца от всички възрасти. Предлагаме интерактивни методи на обучение в модерна и безопасна среда.

Децата  получават топъл обяд и следобедна закуска в стола на колежа, така че родителите няма нужда да приготвят обяд всеки ден. Разполагаме и с медицински екип на място.

В часовете по английски децата ще изучават истории за вълшебства. Историите ще включват извадки от класическата британска серия на Хелън Никъл „Мег и Мог“ заедно с извадки от американския супер хит на Джордж Гладир „Сабрина“. Съчетани с различни дейности за повишаване на уменията за говорене, слушане и писане на всяко дете, тези приказки ще отведат децата до цяло богатство от нови  думи на английски.

Последния ден всички участници ще изпълнят кратка остроумна пиеса: млада вещица, разочарована от догматичната си баба, отива в тих приятен парк късно през нощта, за да направи заклинание на баба си. За съжаление паркът не остава толкова тих, колкото тя се надява. Какво ли може да се обърка тук?

Класовете по изкуство се преподават на английски език. Те са предназначени да стимулират творчеството, да предложат експерименти с различни форми на изкуството, да развиват финната моторика и да помогнат на децата да овладеят английския език спонтанно и по забавен начин. Децата изпълняват различни творчески задачи. Ние им показваме колко лесно могат да изразят идеи си върху лист хартия и да ги представят на публично място. Най-важното е, че децата се чувстват добре, докато творят и така изкуството помага за повишаване на самочувствието им. А децата, които не се притесняват да експериментират и да правят грешки, изнамират по-лесно нови начини на мислене, което създава умения далеч отвъд класа по изкуство.

Часовете по природни науки ще отведат децата на пътешествие във вековния парк на колежа. Това е програмата „Млад изследовател“, по време на която децата ще изследват животински и растителни видове и ще научат любопитни факти за тях. Богатата флора и фауна на парка ще оживее пред тях, облечена в английска реч.

Какво споделят участници от предишни години
Дъщеря ми прекара пет много щастливи дни по време на пролетното училище. Предметите, заниманията и другите деца толкова й харесаха, че няма търпение да дочака лятното училище. Благодаря ви за усилията и времето и за това, че правите нещата по такъв начин!   
Лидия Милева

През април синът ми взе участие в пролетното училище на Американския колеж в София и остана с прекрасни впечатления. Това ни накара да проявим интерес и към лятната програма. 
Руми Стоянова

Свържете се с нашия програмен координатор и резервирайте място!
Таня Джувинова
Тел: + 359 2 974 41 44, 434 10 12 и на courses@acs.bg