Лятна Бродуей академия

Ако сте на възраст между 13 и 18 години и търсите възможност да развиете таланта си с актьорско майсторство, танци и пеене и да срещнете нови приятели, с които да се забавлявате, докато учите и практикувате английски език през ваканцията, Лятната Бродуей академия на Американския колеж в София е точно за вас.

 

За академията

14-дневната академия е свързана с известната Програма за мюзикъл на Американския колеж в София, която реализира спектакли по заглавия от колекцията Broadway Junior - лицензирана колекция от бродуейски мюзикъли, адаптирана за младежи. От 2007 г. насам Програмата за мюзикъл на Американския колеж е представила на сцена с учениците на колежа мюзикълите Chicago, Hairspray, Spring Awakening, Hair, High School Musical, Rent, Fame, Guys and Dolls, Singin in the Rain.

Това лято ще разширим програмата за ученици от други училища, които се интересуват от изкуството на мюзикъла. Известни професионалисти в сценичните изкуства ще водят вдъхновяващи класове, в които участниците ще се обучават в тайните на мюзикъла и отделните му съставни изкуства – актьорско майсторство, танц и музика. Лятната академия е предназначена да помогне на участниците да изградят увереност, опит и желание да продължат да  се образоват в сферата на изкуствата и на английския език. Това е единствената лятна художествена академия в България, която комбинира сценични изкуства и езиково обучение.

Последната седмица е посветена на поставянето на мюзикъл на сцената на Аудиторията "Уитакър" в Американския колеж, оборудвана с най-съвременни звукови и светлинни технологии. Спектакълът, който ще представим на 25 юли, ще даде възможност на участниците да играят на живо пред публика и да усетят истинския вкус на музикалния театър. Те ще представят сцени от Singin' in the Rain, Fame и Les Miserables. Преподавателският екип на колежа ще участва в представлението, за да вдъхне увереност на участниците и да подсили преживяването им на сцената. Шоуто е възможност и за родителите да видят какво са научили децата им по време на лятната академия.

 

Нашите преподаватели

Борис Панкин, артистичен директор
Анастасия Неделчева, танц
Кристиян Попов, музика
Виктор Ибришимов, актьорско майсторство

 

Времетраене
8 – 25 юли  (14 учебни дни)
8 юли – ден за прослушване (за запознаване на преподавателите със способностите на участниците)
25 юли – представление

За кого е подходяща програмата

  • Възрастова група: 13 – 18 години
  • Млади хора с артистични заложби, които се интересуват от музикален театър.
  • Ученици от специализирани училища, музикални и танцови школи, школи по актьорско майсторство, които искат да разширят познанията и опита си и в други дисциплини на музикалния театър.
  • Ученици, които искат да се подготвят за кандидатстване в Националната академия за театрално и филмово изкуство, Музикалната Академия.
  • Членове на аматьорски театрални и художествени групи.
  • Всеки, който желае да придобие опит в актьорската игра, говоренето пред публика, танца и пеенето, да срещне нови хора и да се забавлява, докато прави нещо смислено през лятото.

Цена
Цена за ранно записване: 1790 лв. (валидна до 31 май)
Цена от 1 юни до 1 юли: 1970 лв.
За да се сформира група са необходими 9 участници.

 

Актьорско майсторство

Фокусът е поставен върху изграждането на знания и разбиране на процеса на актьорската игра. Техниките включват пресъздаване на характери и тяхната вокална интерпретация. Насърчаваме участниците да импровизират със сценария. За класовете по актьорско майсторство предоставяме току-що откритата сцена на Аудиторията "Уитакър" с най-модерно сценично оборудване.

Танц

Танцовите умения, които преподаваме, са хореография, сценично представяне, физическо усещане и умението да се пласират в пространството. Стилът на танците включва Бродуей мюзикъл и контемпорари. Тези класове възпитават умението на участващите да се изразяват чрез пластика и танц. Колежът разполага с Танцова зала за репетиции с огледала, станки и денс флор.

Пеене

Вокалната техника има за цел да развие вокално участниците. От начина на звукоизвличане до грижата за вокалното здраве. Обучението включва широк спектър от музикални стилове: музикален театър, поп и джаз. Класът по пеене ще се провежда в нашата просторна концертна зала с кабинетен роял.

Английски език

България има множество таланти, които заслужават международна кариера, на не могат да я постигнат, заради липса на знания по английски език. Часовете ни по английски са посветени на усъвършенстването на актьорската игра на английски и на научаването на терминологията, свързана със представянето на сцена. Финалният спектакъл ще бъде представен на английски и Вие ще получите цялата подкрепа за да научите и изиграете ролята си по чудесен начин.

Регистрация

1.  Свържете се с офис „Външни програми“ и резервирайте място за входящ тест.
2.  Елате на входящ тест и се консултирайте с нашия координатор.
3.  Запазете място за академията като подпишете договор.
4.  Платете таксата за курса в посочения в договора срок.

Контакти
Офис „Външни програми“
Работно време: понеделник - петък 
Тел.: + 359 2 974 41 44, 02 434 10 12, 02 434 10 10 
E-mail: courses@acs.bg