Запознайте се с членовете на Съвета

Георги Клисурски

Председател
  • Випуск '10

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Обичам колежа заради личностите, които учат и работят в него, както и заради моментите на щастие и развитие, които продължавам да споделям с тях. Искам ACS винаги да привлича такива личности, както и да подготвя най-талантливите български деца за най-отговорните позиции. Затова е важно завършилите колежани да имат възможността да подкрепят колежа финансово, така че училището да стане още по-достъпно за всички български семейства. Искам и всички колежани да бъдат истинска общност, в която да можем да се осланяме един на другиго цял живот.

Образование: бакалавър по икономика и инженерство, Колеж Дартмут

Работен опит: NERA Economic Consulting, Ню Йорк

Калина Курдова

Комитет за насърчаване на даренията
  • Випуск '11

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Подкрепата и подготовката, които получих по време на петте години в ACS, ми оказаха огромно влияние и ми дадоха увереност и смелост да преследвам целите си в чужбина. Присъединих се към Фонда на завършилите колежани, защото вярвам, че чрез усилията ни, имаме потенциала да увеличим възможностите пред настоящите и бъдещите ученици, от гледна точка както на училищни ресурси, така и на намаляване на учебната такса.

. Очаквам да помогна за това повече деца да имат достъп до невероятните възможности, които колежът предлага, независимо от финансовото състояние на семействата им.

Образование: бакалавър по икономика, Колеж Васар

Работа: консултант в областта на икономиката в Analysis Group, Inc.

Александър Канов

Комитет за насърчаване на даренията
  • Випуск '12

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Имам желание да участвам във Фонда на завършилите колежани, за да допринеса за конкретни подобрения в качеството на образованието в ACS. Ние завършилите имаме потенциала да помогнем истински на училището ни поради сравнително малкия брой ученици и силните връзки, които сме си създали. Затова трябва да използваме възможностите, които имаме, за да покажем благодарността си по ефективен начин.

Образование: бакалавър по икономика, Университет Браун
 

Работа: консултант в областта на корпоративната стратегия в Simon-Kucher & Partners

Никола Кузманов

Комитет за насърчаване на даренията
  • Випуск '02

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Просто е: искам да помогна на млади хора, притежаващи уменията и желанието, но не и необходимите средства, да получат шанса да изпитат и постигнат висококачественото образование (академично и личностно), което вярвам че колежът предлага и със сигурност ми предостави на мен като юноша. Знам, че преди години някой е отделил средства и за мен и така е направил моето обучение в колежа по-достъпно (и всъщност възможно) и сега бих искал да предам нататък тази добрина. Вярвам, че Консултативният комитет на Фонда на завършилите ни предоставя възможността да умножим своите индивидуални усилия, като включваме все повече завършили. В същото време, Комитетът ни позволява да поддържаме връзка с общността на колежа и да поддържаме нейния дух. Това на свой ред би могло (и би трябвало) да се превърне в един модел за развитие, както на средното образование в България, така и на участието на възпитаници в дейностите на училището им след завършване.

Образование: бакалавър по Международен мениджмънт и финанси, International University in Germany

Работа: проучване на акции, нефт и газ, Jefferies

Христо Попов

Комитет по маркетинг
  • Випуск '01

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Връзката ми с колежа не приключи, когато завърших: колежът винаги е бил основен фактор в моето професионално развитие и продължавам да поддържам силните връзки, които успях да създам като ученик. Американският колеж в София дава отлично образование и бих искал да съдействам за запазването на високите образователни стандарти и да допринеса за това колежът да остане достъпен за най-надарените ученици, а не за тези с най-добри финансови възможности.

Образование: бакалавърска степен по международни финанси и търговия, Portsmouth Business School

Работа: изпълнителен директор на „Бритос“ ЕООД (частна компания); преди това изпълнителен директор на „Агроком Финанс“ (компания за търгуване с помощта на алгоритми), финансов директор и един от създателите на „Превио“, преди това 7 години опит в инвестиционното банкиране

Зара Ранчева

Комитет по маркетинг
  • Випуск '14

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Подкрепата, получена в колежа, формира убеждението ми, че образованието е преди всичко колективно начинание, към което всеки от нас има потенциален принос. Консултативният съвет спомага все по-голям брой завършили да разпознаят и осъществят своя потенциален принос – процес, който едновременно сплотява общността и подпомага училището в отличителната му мисия.  

Образование: В момента работя върху бакалавърската си степен по политически науки в Тъфтс, Масачузетс.

Никол Левакова

Комитет по маркетинг
  • Випуск '16

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Като скорошен зрелостник на ACS, все още чувствам, че принадлежа към общността му. През годините, прекарани в колежа, винаги съм била активен участник в училищния живот и искам да продължа да допринасям за развитието на училището. Фондът на завършилите колежани е прекрасна възможност за мен да помогна с каквото мога, да създам нови контакти и да изградя по-силни връзки между възпитаниците на колежа и настоящите ученици – процес, който намирам за изключително смислен.

Образование: Следвам право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Работа: стажант, Президентство на Република България

Яна Станева

Комитет по маркетинг
  • Випуск '12

Защо съм част от Консултативния съвет на Фонда на завършилите: Да бъда част от Фонда на завършилите за мен е израз на благодарност към общността на Американския колеж в София. Силно вярвам, че колежът е мястото, където успяме да развием своя академичен, личен и социален потенциал. Ето защо е наш дълг да осигурим възможност и на други млади талантливи хора да придобият този безценен опит.

Образование: магистър по Математика, Университет в Глазгоу, Великобритания
В момента следвам докторантура по Математика в Университета в Кьолн, Германия.

Работа: стажант в отдел Технологии, J.P. Morgan